Renoviranje bazena za kupanje

Renoviranje betonskih bazena

by Đorđe | Category Bazeni | Februar 24th, 2014

Renoviranje vašeg bazena može biti vrlo uzbudljivo iskustvo.

Bez obzira da li je reč o jednostavnoj želji za promenom postojećeg izgleda ili je reč o nužnoj potrebi za popravkama zbog dotrajalosti,svakako da ćete na kraju zadatka uživati u pogledu na drugačiji objekat. Kao i kod početka građenja tako i kod renoviranja treba sagledati sve postojeće faktore jer kada se jednom već upuštate u takav posao treba iskoristiti prilku i promeniti i ono što nije za promeniti baš taj moment ali sledeće godine verojatno bi došlo na red. Neke od stvari koje treba uzeti u obzir pri uređenju i renoviranju vašeg bazena ili spa uključuju:

1. Rekonstrukciju završne obloge

Tokom vremena, bazenska obloga se potrošila, obezbojila, potamnela ili pocepala kod bazena sa folijom.
Pogled na takvu oblogu dovodi do zaključka da se to dogodilo iz neodgovarajuće ravnoteže vode i minerala u vodi. Ponekad se ovaj problem može rešiti jednostavnim kiselinskim pranjem koja će ukloniti gornji sloj i ostaviti čistu površinu, zbog čega skidanje obloge, odnosno renoviranje neće biti potrebno. Znači da pri donošenju odluke o promeni obloge treba dobro pogledati i oceniti stvarno stanje. Ukoliko ipak svi naši pokušaji da postojeću oblogu očistimo, ne daje rezultate, donosimo odluku o promeni. Finansijski izdatak pri tome uključuje skidanje stare obloge, što je značajniji iznos kad je stara obloga od mozaika. U to ulazi i kasnija provera stanja postojeće hidroizolacije koja se mogla i oštetiti tokom skidanja pločica. Takođe, još uvek ima starijih verzija bazena koji hidroizolaciju ni nemaju što znači da će renoviranje morati obuhvatiti i takav korak.

2. Rubni kamen

Rubni kamen stvara dramatičnu razliku između vode i terase. Renoviranje obruba oko bazena ne mora biti skupo ali može doneti neki drugi duh kome ćete se vi, vaši ukućani i prijatelji vrlo radovati.

3. Dodavanje vodenih atrakcija

Tokom renoviranja ,relativno može biti jednostavno, bazenu dodati vodopad, vrelo, fontanu, mostić preko bazena koji će stvoriti novi izgled vašem bazenu. Fontane i slapovi proizvode umirujući zvuk vode što vas prisiljava na generalno opuštanje. Za ovakav dodatak svakako je reč ne samo o dodavanju krajnjih estetskih elemenata nego je potrebno imati uslove u mašinskoj sali ,kao i unutar postojeće školjke kako bi se izveli odgovarajući instalaterski radovi i prepravke.
Ako sve to bude nemoguće, u krajnjem slučaju,uvek postoji izbor priključenja nekog samostalnog, spoljnjeg sistema fontane, a bez zadiranja u bazensku školjku.

4. Rasveta

Ukoliko niste zadovoljni sa postojećom rasvetom u bazenu, morate tokom renoviranja obloge, odlučiti o tom pitanju budući da će se zbog dodavanja reflektora, morati doštemavati postojeća školjka.
Međutim ako je ta ideja neizvodljiva, tada se može ugraditi vrlo lepa rasveta postavljanjem odgovarajućih svetlosni tela u prostor oko bazena.

5. Oprema

Dodavanje novih filtera i sistema za čišćenje bazena kao i sistema za hemijski tretman, u okviru generalnog renoviranja je vrlo značajna investicija koja će učiniti vaše održavanje bazena, značajno lakšim i jednostavnijim. Posledica ovakve promene značajno će se odraziti na kvalitet vode te će vam kasnije uštedeti vreme i novac.
Možete dodati i opremu za automatizaciju vašeg bazena sa kojom možete kontrolisati temperaturu, svetla, fontane, efekte i mnogo više. Možete čak imati sistem za samo–dijagnozu koji će Vas na vreme upozoriti na sve probleme koji će se u neko vreme pojaviti.


Kod rekonstrukcije postojećih bazena nije sasvim sigurno da je potrebna zamena dotrajale oplate. Ispitaćemo kvalitet zidova i predložičemo plan za renoviranje bazena. Vršimo zamenu istrošene, oštećene, od sunca izbledele folije, kao i rekonstrukciju mozaika. Postavljanje folije za bazene je znatno jeftinije od tradicionalnih oplata i može da bude očigledno lepše!

Ukoliko Vaš bazen ne poseduje opremu za cirkulaciju vode, vršimo naknadnu ugradnju i montažu. Takođe radimo servis u zamenu postojeće bazenske opreme.

Pišite nam što pre, pre nego što napunite bazen, da ne bi ste uzalud trošili vodu i Vaš rad ! Bazen je samo onda lep, ukoliko je savršen!


Profesionalna rekonstrukcija bazena sa garancijom!

Adresa

  • CWT Bazeni za kupanje i tretman voda
  • Adresa: Trnava Čačak,
    32104
  • Email: tretmanvoda@gmail.com
  • Website: www.tretmanvoda.co.rs
  • Website: www.opremazabazene.co.rs
  • Mob: 066/209 720